263502465_298485438855975_4600405792573525934_n

Anitas fløyelsgrøtoppskrift mot høy strømpris

Anita ble rikskjendis da hun på Debatten fortalte om at hun måtte se på at barna for ofte spiste fløyelsgrøt til middag.

Jeg ble vekket av barna om natta. De kom oppi senga til meg, og var iskalde for temperaturen på soverommet i kjelleren var for lav.  Jeg lå oppe resten av natta og varmet dem inntil meg. Etter det skrev jeg til Fredrik Solvang på facebook sier hun.

Skrev til Fredrik Solvang

Jeg tenkte at å kontakte Solvang var min eneste mulighet. Å få enda mer fokus på problemet med den høye strømregningen, som øker for hver måned som går.

Anita sendte en melding på facebook til Solvang og fikk raskt respons. Hun tok flyet til Oslo og stilte opp i Debatten med blant annet Olje- og energiministeren. Resten av historien er antakeligvis kjent for alle i dag.

Anita har stilt opp i intervjuer hos mange aviser, og har vært i de fleste medier etter Debatten i dagene etterpå.

Angrer du på at du skrev til Solvang?

Nei det angrer jeg ikke på. Jeg har fått hundrevis av henvendelser i tiden etter og alle har vært positive. Jeg ville gjort det samme en gang til svarer hun.

Solvang ble selv berørt av historien

Fredrik Solvang ble selv rørt av historien og la ut følgende melding på sin facebookprofil etter Debatten.

Fløyelsgrøt

I debatten med Solvang og Olje- og energiministeren uttalte Anita med skarp presisjon, at hun måtte «spinke og spare på alt» og at hun måtte se på at barna spiste «fløyelsgrøt», «first price tomatsuppe» og «nudler» til middag.

Hva er egentlig fløyelsgrøt Anita?

Du smelter litt smør i en gryte, så tar du litt hvetemel og sper ut med melk til passelig konsistens. Det er middag som du koker opp i ca. 10 min. Dette har vært middag circa en gang i uka, sammen med Havregrynsgrøt, arme riddere og tomatsaus, forteller hun engasjert.

Du smelter litt smør i en gryte, så tar du litt hvetemel og sper ut med melk til passelig konsistens.

Men er ikke dette vanlig mat da er det noe galt med dette?

Nei det er ikke noe galt med dette av og til, men det er muligheten for å ikke oftere å kunne ha vanlig sunn mat som kjøttboller med grønnsaker, fisk og lignende jeg siktet til. Fløyelsgrøt består stort sett av melk og mel, og det er jo ikke så mye næring for små barn forteller hun. Enda dårligere næringsinnhold er det i en middag bestående av nudler.

Fikk nok

Det var alt på en gang som gikk galt, det var slik jeg følte det. Det var summen av alt som gjorde at jeg kontakta Solvang.

Det er prisstigning på matvarer og drivstoff, men strømregningen var største belastningen. Jeg prioriterer mat og andre nødvendigheter for barna, men det er lite jeg kan gjøre med prisstigningen som nå er på alt. Strømregningen er den siste som blir betalt, men også den må betales sier hun.

Da barna kom opp om natta og var kalde, rant begeret derfor over. De la seg i senga sammen med meg. Jeg fikk ikke sove, og tenkte at jeg var en dårlig mor som ikke har råd til å ha varme i rommene en gang. Det mener jeg at jeg ikke er. Det var da jeg kom på å kontakte han.

Jeg fikk ikke sove, og tenkte at jeg var en dårlig mor som ikke har råd til å ha varme i rommene en gang.

Nå har jeg derimot råd til både varme rom og julepresanger til barna, sier hun med nesten tårer i øynene etter at hun gjennom facebookgruppa «Vi som krever billigere strøm» fikk samlet inn 36.000 kroner etter at hun gikk ut med sin historie.

Jeg håper alle hundretusener i samme situasjon som meg får samme mulighet og at det blir i år. Neste jul kan det være for sent sier hun. Da kan inkasso og betalingsanmerkninger ha ødelagt så mye at de ikke kommer tilbake til et vanlig liv igjen med det første.