263263920_291849146193712_2090156209692651033_n

Eksplosjon i spleis-aksjon for Anita med strømregninga

Anita fra Lyngdal fikk i dag overlevert 36.000 kroner som ble samlet inn til henne, etter at hun stod frem med sin strømhistorie i Debatten på NRK.

 

Anita åpnet døra på gløtt og slapp raskt representanten fra facebook gruppa inn i varmen, før hun lukket den med like rask replikk om at «vi ikke må slippe inn kulda».

Anita visste hvem som kom, og var forberedt på mottakelsen. Hun har selv vært medlem av facebookgruppa «Vi som krever billigere strøm» i 2 år. Det var denne som stod bak innsamlingen.

Den gang jeg ble medlem for ca. 2 år siden var det bare 20.000 medlemmer forteller hun stolt. Nå har disse menneskene på gruppa sikret familien i jula.

Eksplosjon i spleis-aksjon

Debatten hvor Anita fortalte sin historie, ble fulgt av mange medlemmer på facebookgruppa som nå snart har 360.000 medlemmer. Flere tok til orde for en innsamlingsaksjon. I løpet av kort tid ble dette organisert som spleis.

Det ble etter dette lagt inn invitasjon til innbetalinger med totalbeløp 25.000 på gruppa. Det ble presisert at det skulle være med maks beløp kr. 10,- pr stk. Som følge av stor pågang, ble beløpet redusert til maks 5 kroner etter noen minutter.

Til tross for anmodninger om ytterligere lavere beløp slik at flest mulig kunne delta, ble invitasjonsbeløpet kr. 25.000,- overskredet i løpet av en time i følge utskriften fra Spleis.

Over tusen personer hadde i løpet av en time foretatt innbetalinger med småbeløp,  slik at totalbeløpet 25.000 ble overskredet før Spleis greide å stanse innbetalingene.

Til sammen kom det 36.000 kroner inn, etter gebyr til Spleis var trukket fra.

Parkerte Olje- og energiministeren i debatt

Etter Anitas glitende innlegg ble debatten i realiteten parkert.

Olje- og energiministeren uttalte etter Anitas innlegg; «sånne som deg». Hun glemte tilsynelatende at det var strømregning-krise på gang for alle vanlige folk i dag.

Overveldet

Det er tydelig at Anita er overveldet av all støtten hun har fått etter at hun stod frem i Debatten. Fra en økonomisk usikker oppstart på adventstiden, har nå andre mennesker bidratt av egen lommebok til å sikre henne og barna en varm og trygg adventstid.

Hun ønsker å takke alle som har bidratt, både med penger og stort engasjement.

Hundretusener i samme situasjon

Det eneste som er synd sier Anita, er at dette problemet gjelder hundretusener av andre mennesker i landet. Det er styrende politikernes ansvar å hjelpe folk. Vi kan ikke ha det slik at det bare er de som får omtale i media som skal få noe tilbake, sier hun.