Olje- og energiminister Terje Aasland uttalte at det var uverdig av Listhaug å uttale fra Stortingets talerstol den 19. september, at hun var lei av politikere som bare la skylden for de høye strømprisene på krigen. Foto: Naina Helen Jåma NTB / Kommunikasjon
Olje- og energiminister Terje Aasland uttalte at det var uverdig av Listhaug å uttale fra Stortingets talerstol den 19. september, at hun var lei av politikere som bare la skylden for de høye strømprisene på krigen. Foto: Naina Helen Jåma NTB / Kommunikasjon

Energiministeren viste langfingeren til EU om strøm

Nå går det i surr i Regjeringen. Støre vil ikke være statsminister om vi ikke støtter EU i energikrisen, og deretter retter Aasland langfingeren til EU, når de sier at EU-kommisjonen ikke godtar kraftstopp som Regjeringen sier de har innført som ny politikk. Nå bør det settes inn psykolog for å rydde opp.

EU-kommisjonen godtar ikke at Norge holder vannkrafta for seg selv. I følge kommisjonens talsperson har nemlig Norge angivelig forpliktet seg gjennom EØS-avtalen til å opprettholde full kapasitet på kablene som er til EU. Vår egen energiminister retter da nærmest langfingeren opp, og sier at Norge gjør som de vil når det gjelder egen forsyningssikkerhet.

– Vi må ha trygghet for at vi kan sikre vår egen forsyningssikkerhet i møte med unormale og uforutsette hendelser, sier Aasland til TV2 som meldte om dette i dag.

Under Arendalsuka uttalte Støre egentlig det stikk motsatte. Han uttalte til VG at han ikke ville være statsminister i et land som ikke støttet Europa i energikrisen de har fått som følge av Putins krig i Ukraina.

Det er nå på tide å sette inn psykolog for utrede hva Regjeringen egentlig mener om norsk strømpolitikk.