Olav S

Erna og Jonas bør beklage splittende strømutspill

De eneste i landet som støtter Putins krig, er egentlig Jonas og Erna som nå har kommet med et splittende strømutspill overfor folk i en vanskelig tid.

Erna Solberg påstod tidligere denne uka at de som diskuterer og krever billigere strøm, støtter Putins krig i Ukraina. Påstanden er i samsvar med det Støre uttalte under Arendalsuka. Den er egnet til skade norsk demokrati og ytringsfrihet.

Påstanden er uriktig og ærekrenkende for de fleste innbyggerne i Sør-Norge. Dette gjelder blant annet de ca. 2 millioner voksne velgere som månedlig besøker den åpne facebookgruppen «Vi som krever billigere strøm». Her er jeg selv administrator og har rimelig god oversikt over vanlige folks synspunkt om strømregningen.

Det medfører ikke noen splittelse av det norske folk å gi midlertidig strømstøtte på 100 prosent over 50 øre. Det samme gjelder å jobbe for makspris eller utrede lignende tiltak som endelig tiltak for å få kontroll med strømprisene. Dette vil være i samsvar med et unisont ønske i folket. Dette vil de begge bli fortalt den 19. september, når de møter på Stortinget og demonstrerende nordmenn samles i flokk utenfor for å nettopp påpeke det.

Det gir heller ikke noen økonomisk fordel for verken Ukraina eller Tyskland at vi her i Norge betaler opp mot 10 kroner kwt for strøm som koster 12 øre å produsere. Disse pengene går i sin helhet til den norske staten selv (en mindre del til kommuner), og ikke til andre land i Europa.

Både Solberg og Støre bør begge dementere og beklage utspillet snarest, om de ikke ønsker at folket selv skal tvinge dem til retrett gjennom kommende kommunevalg. Da er det kanskje for sent. Resultatet av kommunevalget vil påvirke neste stortingsvalg, og deres muligheter til å lede landet videre an.

De eneste i landet som støtter Putins krig, er egentlig statsministeren og den forrige statsministeren, som kommer med slike tåpelige utspill overfor vanlige folk i en vanskelig tid.