Statsminister Jonas Gahr Støre møter kritikk av sine egne  for skattleggingen av vannkraftverk. 12 ordførere mener at Regjeringen ved forslaget til neste års statsbudsjett som ble lagt frem i dag, godtar høye strømpriser også i fremtiden. Foto: NTB Kommunikasjon/SMK
Statsminister Jonas Gahr Støre møter kritikk av sine egne for skattleggingen av vannkraftverk. 12 ordførere mener at Regjeringen ved forslaget til neste års statsbudsjett som ble lagt frem i dag, godtar høye strømpriser også i fremtiden. Foto: NTB Kommunikasjon/SMK FOTO: 12Bilde 1 av 1

Hasteinnkaller til strømkrisemøte mandag

Statsministerens kontor har dag hasteinnkalt alle de parlamentariske lederne på Stortinget til møte om strømsaken.

Møtet skal avholdes mandag kl. 08.30 opplyser Dagbladet, som meldte om saken først.

Etter møtet skal presidentskapet på Stortinget møtes, for å drøfte en eventuell avbrytning av stortingsrepresentantenes ferier og innkalling av dem til møte i Stortinget.

Energinytt24.no mener det er grunn til å anta at dersom de parlamentariske lederne blir enige om strømstøtten for husholdninger, så vil det ikke bli behov for å innkalle Stortinget før ferien.

Vi mener også det er tvilsomt at ordning for bedrifter vil kunne avtales mellom lederne på denne måten, da dette ikke har vært behandlet og vedtatt i Stortinget tidligere og innbefatter forhold til EØS-forpliktelsene Norge har.

Støre skal ha møte med NHO og Virke etter møtet med de parlamentariske lederne. Dette møtet skal dreie seg om støtteordning til bedrifter.