Energipolitisk talsmann i Høyre, Nikolai Astrup, mener at næringsministeren er useriøs når han pusher på strømprofitørene for at de skal gi billigere strøm til kundene.
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Energipolitisk talsmann i Høyre, Nikolai Astrup, mener at næringsministeren er useriøs når han pusher på strømprofitørene for at de skal gi billigere strøm til kundene. Foto: Hans Kristian ThorbjørnsenBilde 1 av 1

Høyre åpner for enda bedre strømstøtteordning for husholdningene

I formiddag åpnet energiministeren for at strømstøtteordningen kan gjøres bedre enn 90 prosent over 70 øre. I ettermiddag uttaler Høyre det samme til Energinytt24, og krever samtidig hurtiggang i ordning for utsatte bedrifter.

Olje- og energiminister Terje Aasland uttalte i dag til DN at Regjeringen er åpen for at støtteordningen også kan gjøres bedre enn det som allerede er bestemt etter parlamentarisk avtale med Høyre. I ettermiddag sier Nikolai Astrup (H) at Høyre stiller seg bak dette og også holder muligheten åpen for å gjøre ordningen bedre enn 90 % over 70 øre.

-Strømprisene er nå på et helt uholdbart nivå. Høyre har derfor presset på for å øke strømstøtten til husholdningene til 90 % over 70 øre fra 1. september, og fått gjennomslag for det. Vi er åpne for ytterligere endringer, sier han til Energinytt24 i ettermiddag.

Astrup legger til at Høyre lenge har etterlyst evaluering av strømstøtteordningen som Stortinget bestilte for flere måneder siden, og som skulle komme før sommeren. I følge Astrup vil denne evalueringen kunne være relevant for om støtteordningen bør være annerledes enn det som er bestemt.

Høyre forventer også at Regjeringen legger frem en støtteordning for særlig utsatte bedrifter, noe som Høyre har bedt om siden før jul i fjor avslutter han med overfor Energinytt24.