Olav Sylte, Interimredaktør Energinytt24
Olav Sylte, Interimredaktør Energinytt24

Knuser landets nettaviser i sosialt engasjement

Facebookgruppen «Vi som krever billigere strøm» sin egen nettavis knuser landets aviser i sosialt engasjement. Faktisk skaper hver artikkel mer engasjement i gjennomsnitt pr. artikkel, enn alle de andre avisene til sammen.

Måling fra Storyboard i kveld viser at Facebookgruppen «Vi som krever billigere strøm» sin egen nettavis, skaper mer enn 10 ganger så mye aktivet i sosiale medier som VG`s gjennomsnitt. Faktisk skaper artiklene like mye aktivet som omtrent alle de andre nettavisene til sammen i gjennomsnittstall. Vi har grunn til å være fornøyd.

Avisen topper også Storybord på mange andre måleområder med flere topplasseringer siste uken, men avstanden til de andre nettavisen er størst i målingen engasjement i gjennomsnitt pr. artikkel.

Storyboard måler registrerte nettsteder og aviser over hele verden og brukes av journalister for å se hvor mange lesere en får og hvor mye aktivitet en artikkel skaper. Verktøyet er også viktig for politiske beslutningstakere, pr-byrå og lignende, da de her kan se hva folk mener om temaer som tas opp.

I kveld viser Storyborad at Energinytt24 ligger på førsteplass med hele 6.103 aktiviteter i gjennomsnitt pr. artikkel i sosiale medier siste uke. På andreplass ligger Document.no med 501 og på tredjeplass VG med 460.

Facebookgruppen «Vi som krever billigere strøm» er åpen for alle og har opp mot 2 mill unike lesere pr mnd, hvorav over 600.000 er registrert. Totalt har gruppen ca. 8 mill besøk hver mnd. Det er den største facebookgruppen i Skandinavia.