Vib
Bilde 1 av 1

Strømgiganter under nytt navn – Vibb

Agder Energi og Glitre inngikk partnerskap i 2019 og stiftet merkevaren Vibb, som spotprisleverandør for norske sluttkunder. Vi har sett nærmere på selskapet som for mange er ukjent.

Det finnes en rekke ulike strømselskap på markedet som alle sier de er billigst. Det er ikke korrekt. Vi har derfor valgt å se nærmere på selskapene og avtalene de har. Vi tar denne gang for oss selskapet Vibb.

Vibb er eid av en rekke kommuner på sørlandet i tillegg til Jevnaker, Lunner og Gran, gjennom selskapene Agder Energi og Glitre. Dette er relevant for vår undersøkelse, for dersom du som kunde først skal gi fra deg noe penger, så ønsker du å vite hvem som mottar. Det at selskapet eies av en klar og tydelig offentlig profil er tillitsvekkende i dag, når en stadig kan lese om private nykomlinger som strømaktører som svindler eller lurer med fakturas registreringsgrunnlag.

Det finnes en rekke strømleverandører som tar lite eller ikke noe påslag til spotprisen. De fleste av disse tar imidlertid en månedsavgift. Det gjør ikke Vibb. Her betaler du verken påslag, månedsavgift eller fakturagebyr. Sistnevnte fremgår ikke av nettsiden, men selskapets daglige leder har opplyst til Energinytt24.no at de ikke gjør dette. Heller ikke om det må sendes faktura pr. post. Dette synes vi er svært bra.

Det som høres så utrolig ut at det ikke kan være sant er sjelden sant. Alle selskap må ha inntekter og de må komme fra kunder eller andre. Hva er det så dette selskapet lever av?

Selskapet leverer strøm for 0,- ekstra kostnad for deg. Dersom du ønsker appløsning slik at du til enhver tid kan ha kontroll over strømforbruket ditt, må du betale ekstra. Prisen for dette (App+) er kr. 39,-/mnd. Løsningen med valgfri tillegg av app synes vi er noe alle selskap burde ha.

Selskapet har en god beskrivelse av overnevnte på nettsiden og opplysningene kommer umiddelbart. Det er enkle vilkår og 14 dager oppsigelsesrett uten bruddgebyr.

Konklusjon:

Dette er antakeligvis billigste selskap for deg som ikke har gunstig fastprisavtale, og ikke har behov for appstyring. Dersom du har behov for dette, så leverer likevel selskapet blant de billigste avtalene i markedet i dag. Til slutt er dette en heleid offentlig aktør hvor eventuelle overskudd går til offentlige formål og ikke privates jetsetliv.