Sustainable power is the future
FOTO: Getty ImagesBilde 1 av 1

Vil ha flere land-vindmøller for å få ned strømprisen

NHO og Virke skal møte statsministeren mandag i et ekstraordinært møte som gjelder strømkrisa og støtte til bedrifter. Møtet finner sted samme dag som det ekstraordinære møtet de parlamentariske lederne ble innkalt til i dag.

NHO og Virke har forberedt seg til møtet og NHO-leder Ole Erik Almlid har i følge NRK uttalt at han mener at nordmenn må forstå at det trengs flere vindparker på land.

Facebookgruppa «Vi som krever billigere strøm» hadde en meningsmåling om temaet tidligere denne uka. Gruppa er den største facebookgruppa i Skandinavia og har over 600.000 registrerte medlemmer. Det ble foretatt en uformell tre-timers måling hvor over 1.000 avga stemmer. Hele 8 av 10 svarte at det var viktigere med lav strømpris enn at det ikke ble bygget ut mer landbasert vindkraft.

Det er kjent at mange som generelt er for vindkraft er motstander når det gjelder i eget nærområde. Overnevnte måling fanget ikke opp slike nyanser.

NVE uttalte allerede i 2019 at vindkraft i løpet av kort tid ville være billigere å produsere enn ved nyetablerte vannkraftverk.