Øyvind Berg (68) fra Lørenskog skaper stort engasjement i sosiale medier (Foto: privat)
Øyvind Berg (68) fra Lørenskog skaper stort engasjement i sosiale medier (Foto: privat)

Bestefar fra Lørenskog hjalp norske aviser med å få millioner av lesere om strøm

Skrev over 100 saklige innlegg med forskjellige nyhetsartikler fra norske aviser om strøm i august og postla dem på skandinavias største facebookgruppe «Vi som krever billigere strøm». I tillegg kommenterte han ca. 600 ganger. På denne måten skaffet han norske aviser millioner av lesere – uten lønn. Vi gratulerer både Berg og avisene som bør sette pris på det slike som han gjør.

Øyvind Berg fra Lørenskog skrev over 100 innlegg som ble sluppet inn på skandinavias største facebookgruppe «Vi som krever billigere strøm» i august. I tillegg kommenterte han over 600 ganger. Derved ble han den soleklare vinneren for måneden i å skape størst engasjement i sosiale medier i Norge.

Samtidig med dette skaffet han norske aviser millioner av lesere for deres artikler om strøm og topplasseringer på Storyboard, som er journalistenes spesielle konkurransebord om flest mulig lesere m.v. Disse avisene bør være fornøyd med innsatsen bestefaren fra Lørenskog gjør.

Vi har tatt kontakt med Berg og spurt hva det er som gjør at han sender så mange innlegg til gruppa, og hva han tror det er som gjør at han får så mange av dem gjennom.

– Jeg vet ikke, jeg er opptatt av strømprisene og alle som sliter på alle mulige måter som følge av det, og det må være at jeg sender inn veldig mange forslag tenker jeg, og så følger jeg ganske godt med i nyhetsbildet. Nesten unormalt eller ganske mer enn gjennomsnittet normalt, sier han til Energinytt24.

Energinytt24, som er gruppas egen nettavis, kan utfylle med å si at det også skyldes at Berg i august var først ute med relevante nyhetsartikler om strøm i svært mange tilfeller. Samtidig unnlot å ta med upassende eller støtende ord enkelte gjør, og derfor ikke får sine innlegg sluppet gjennom.

Berg er 68 år og pensjonist. Han ble medlem av facebookgruppen i november 2021 og har vært aktiv siden. Han har vært gift i 40 år og har barn og barnebarn. Vi takker han på vegne av millioner av lesere og alle redaksjoner for innsatsen han gjør.