Den tyske avisen Der Spiegel melder i kveld at Tyskland ble advart av CIA for flere uker siden om mulig angrep mot gassledninger. I dag ble både Nord Stream 1 og 2 konstatert skadet samtidig.
Den tyske avisen Der Spiegel melder i kveld at Tyskland ble advart av CIA for flere uker siden om mulig angrep mot gassledninger. I dag ble både Nord Stream 1 og 2 konstatert skadet samtidig. FOTO: Getty Images/iStockphoto

CIA advarte Tyskland om mulig angrep på gassledninger for flere uker siden

Den tyske avisen Der Spiegel melder nå i kveld at Tyskland ble advart av CIA for flere uker siden om mulig kommende angrep mot gassledninger.

CIA advarte Tyskland for flere uker siden, om at det kunne komme et angrep mot gassledninger. Dette melder Der Spiegel nå i kveld.

Det ble i dag konstatert lekkasje som fremstår som sabotasje på to gassrørledninger som går fra Russland til Tyskland, gjennom Østersjøen. Dette er gassledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Svenske eksperter har i kveld uttalt at det ikke er mulig å undersøke gassledningene før de er tomme for gass. De antar dette kan ta 1 til 2 uker.

Både strøm- og gassprisene steg etter nyheten ble kjent tidligere i dag.