Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier i dag at han vil at kraftprodusentene skal gi gunstige fastprisavtaler på 70 øre/kWt til kundene, og øker samtidig grunnrenteskatten for de samme produsentene.
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier i dag at han vil at kraftprodusentene skal gi gunstige fastprisavtaler på 70 øre/kWt til kundene, og øker samtidig grunnrenteskatten for de samme produsentene. FOTO: TOR MARTIN BAERUM

Elektrisk sjokk for SP: NY måling plasserer partiet under sperregrensa

I måling utført for Vårt Land får nå SP 3,9 prosent og har havnet under sperregrensa. Strømpriskrisen og håndteringen av den fra Regjeringens side, er sannsynlig medvirkende årsak.

Norstats septembermåling for Vårt Land gir elektrisk sjokk for Senterpartiet. Fra 20,5 prosent oppslutning for et drøyt år siden til bunnrekord i dag. I målingen endte partiet som sitter i Regjering på 3,9 prosent og havnet derved under sperregrensa.

– For Sp er dette et sjokkerende dårlig resultat. Selv om man må ta feilmarginer i betraktning, er også tilbakegangen fra forrige måned stor, sier, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning til Vårt Land.

Partiet har ikke hatt så dårlige tall på nesten 10 år i følge Vårt Lands målinger og ville tapt 25 stortingsrepresentanter om det var valg i dag.

I målingen går også Arbeiderpartiet ned mens Frp går frem hele 2 prosentpoeng. Erna Solberg og Høyre går tilbake litt over 1 prosentpoeng. Gruppen «Andre» går også kraftig frem, med opp mot en prosentpoeng.

Senterpartiet gikk også ned på Nettavisens septembermåling.

Det at Senterpartiet nå er under sperregrensen påvirker ikke Senterpartiet i Regjeringen da partiet er valgt nasjonalt for 4 år og det er tre år igjen til nytt Stortingsvalg.

Parti som blir liggende lenge under sperregrensen ved nedgang, skaper imidlertid dårlig omdømme for egen del om partiet blir liggende lenge slik gjennom flere målinger fremover.

Vi har tidligere skrevet om at det er sammenheng mellom nasjonale målinger og målinger for kommunevalg. Tidligere denne måneden skrev vi at det er en trend at SP også går ned i målinger for kommunevalg.