Foto: Istockphoto
EU-parlamentets medlemmer vedtok i går at andelen ved som inngår i energimiksen til medlemslandene skal trappes ned. Norge er ikke medlem av EU og omfattes ikke av vedtaket med dagens avtaleverk mellom Norge og EU. FOTO: Getty ImagesBilde 1 av 1

Fantastiske nyheter for strømprisene: Kan halvere strømprisene

Et stort steg for å få ned strømprisene.

EU-ministrene er i dag blitt enige og det er grunn til å juble. ”Ett fantastiskt besked”, uttalte den svenske statsministeren Magdalena Andersson på en pressekonferanse i dag. Det er Aftonbladet som melder om saken.

– Vi kommer att kunna ta ett stort steg i den riktning som kan innebära att vi får ner priserna i hela Europa. I södra Sverige kan det handla om halverade elpriser, säger Magdalena Andersson (S) i følge den svenske storavisen.

Et av forslagene de skal ha blitt enige om er makspris på import av gass. Det betyr i så fall at EU ikke vil betale markedspris for gass fra Norge.

Sør-Norge påvirkes i egen strømpris via kabler og børs av prisene i Sverige og Europa. Derved er dette også en god nyhet for norske strømpriser.