Energipolitisk talsmann i Høyre, Nikolai Astrup, mener at næringsministeren er useriøs når han pusher på strømprofitørene for at de skal gi billigere strøm til kundene.
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Energipolitisk talsmann i Høyre, Nikolai Astrup, mener at næringsministeren er useriøs når han pusher på strømprofitørene for at de skal gi billigere strøm til kundene. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Høyre varsler at de vil kunne overkjøre Regjeringen i Stortinget mandag

Vil overkjøre Regjeringen om den ikke kommer med en strømstøtteordning til Stortingets hastemøte mandag.

Det er hastemøte i Stortinget mandag og Høyre forventer da at det kommer en strømstøtteordning for næringslivet som sliter i Sør-Norge, sier energipolitisk talsmann for Høyre, Nikolai Astrup, til Dagbladet i dag.

Det er allerede varslet at Regjeringen har lagt frem et kompromissforslag i samtaler med LO, NHO og Virke. Dette forslaget skal innebære lån og mulighet for søknad om kontantstøtte for bedrifter som har fått store problemer. Det er ukjent hva som nærmere skal være kriteriene for dette, utover at det skal legges opp til en individuell søknadsprosess.

– Kommer det ikke en støtteordning på mandag, kommer vi til å anmode regjeringen om å legge fram en ordning innen utgangen av september. Regjeringen har vært bakpå gjennom hele krisa, og da vil det i så fall være behov for en marsjordre fra Stortinget, sier Astrup til Dagbladet i dag.