Italia har vært ett av de få landene som hittil ikke har fått stanset gassleveranse for Russland. I dag stanset også denne leveransen. Det vil kunne påvirke europeiske strømpriser fremover. Italias valgvinner vil nå sette "nasjonens interesser først".
Italia har vært ett av de få landene som hittil ikke har fått stanset gassleveranse for Russland. I dag stanset også denne leveransen. Det vil kunne påvirke europeiske strømpriser fremover. Italias valgvinner vil nå sette "nasjonens interesser først". FOTO: Getty Images/iStockphoto

Kontramelding fra Tyskland: Nord Stream åpner ikke i morgen likevel

Kan bli ytterligere hopp i strømprisene i Sør-Norge på grunn av monsterkablene til England og Tyskland.

Vi meldte tidligere i dag at Reuters opplyste at gassledningen Nord Stream fra Russland ville åpne i morgen etter tre dagers vedlikehold. Nå er det kontramelding. Det fryktes at det likevel ikke blir åpning. Russland har meldt om forsinkelser.

Det er Reuters som gir kontrameldingen.

Europa frykter nå at Russland ikke vil åpne for ytterligere gass til Europa.

Dette vil i så fall kunne påvirke strømprisene også i Sør-Norge ved børsfastsettingen av pris, særlig på grunn av kapasiteten til kablene til Tyskland og England som ble satt i drift i fjor.