Tibbersjef Edgeir Vårdal Aksnes (adm. dir) opplever nå en kundeflukt fra selskapet.
Tibbersjef Edgeir Vårdal Aksnes (adm. dir) opplever nå en kundeflukt fra selskapet.

Kundeflukt fra Tibber

Strømselskapet Tibber varslet i går alle sine kunder om at de vil sette i gang med delvis forskuddsfakturering. Nå flykter kundene fra selskapet og over til andre strømselskap. 

Flere strømselskap opplever nå en flukt av kunder fra Tibber og over til seg. Det melder Europower i dag.

Bakgrunnen er at selskapet i går varslet alle kundene de har, om at de fra septemberregningen vil endre faktureringspraksis. De vil nå sette i gang med delvis forskuddsfakturering, ved at kundene også må betale for de 14 påfølgende dagene ut fra et estimat av forventet bruk.

Energinytt24 skrev i går at selskapet gav uriktig opplysning om årsaken til endringen, for alle kunder i sone NO2 og NO3. I disse sonene betaler de ikke selv forskudd og har heller ikke balanseansvar, men fremstilte det slik overfor kundene og media i går.

Forbrukertilsynet opplyste i går at de anså den korte fristen for varsling som lovbrudd.

Tibber har opplyst at kundene kan velge gratis betalingsutsettelse i inntil 30 dager. De kan også velge forfallstidspunkt for betaling for fremtidige fakturaer. Begge deler via appløsningen selskapet kommuniserer med overfor kundene.