Sylvi Listhaug med appell på Eidsvollsplass foran Stortinget den 19. september under strømpris-demonstrasjon.  Nå vil hun at kraftprodusentene motsatt skal få beholde mer av milliardinntektene de får som følge av de høye strømprisene du og jeg betaler. Foto: Energinytt24
Sylvi Listhaug med appell på Eidsvollsplass foran Stortinget den 19. september under strømpris-demonstrasjon. Nå vil hun at kraftprodusentene motsatt skal få beholde mer av milliardinntektene de får som følge av de høye strømprisene du og jeg betaler. Foto: Energinytt24

Kvantesprang for Frp i ny måling og strømpolitikken er årsaken

Sylvi Listhaug har grunn til å være fornøyd med Nettavisens septembermåling. Det er ingen tvil om hva som er årsaken til fremgangen.

Nettavisens septembermåling, viser at Frp stjeler velgere både fra AP, SP og Høyre, særlig sistnevnte. Partiet er nå tre ganger så stort som regjeringspartiet SP, som gikk ned 1,5 prosentpoeng til 5,4 prosent.

I målingen gikk Frp opp 3,3 prosentpoeng til 16,7 prosent og det er beste måling for partiet på 6 år i følge Nettavisen.

Høyre hadde en tilbakegang på 2,4 prosentpoeng, til 26,6 prosent. Rødt gikk frem 1,7 til 7,5, og har nå også langt større velgermasse enn SP.

Det er ingen tvil om at det er Frp sin strømpolitikk i opposisjon som er årsaken, nå som både bensin- og diselprisene har gått kraftig ned.