LO-leder Peggy Hessen Følsvik støtter Støre og regjeringen men mangler hun støtte hos sine egne medlemmer? Foto: Trond Isaksen/LO
LO-leder Peggy Hessen Følsvik støtter Støre og regjeringen men mangler hun støtte hos sine egne medlemmer? Foto: Trond Isaksen/LO FOTO: Trond Isaksen

Nei Følsvik, dette kan vi ikke godta i en debatt om strømprisen

I går stod det faner fra 55 LO-forbund foran Stortinget i strømdemonstrasjon, i samarbeid med facebookgruppen «Vi som krever billigere strøm». Gruppen har over 600.000 medlemmer og opp mot 100.000 er medlemmer under ulike LO-forbund. Ytre høyre initiativ, insinuerer LO-lederen om sine egne medlemmer.

Stem på Regjeringens strømpolitikk og ikke hør på de «brunbeisede» LO-medlemmene som sliter med strømregningene. Dette har fremstått som LO-leder Peggy Følsviks retorikk de siste dagene. Særlig i går da det var hastemøte på Stortinget, og hele 55 faner fra ulike LO-forbund protesterte sammen med facebookgruppen «Vi som krever billigere strøm» rett utenfor. Dette inkluderte også tidligere LO-leder Gerd Liv Valla og en rekke nåværende klubb- og forbundsledere under LO.

Følsvik sier til Klassekampen at grupperingen er «ytre høyre» og hun mener den har kampanje mot LO. Meningsløst tøv fra en LO-leder tenker jeg. Enten har hun ikke forstått hvem som stod utenfor Stortinget eller så taler hun mot bedre vitende.

LO-lederen uttaler seg om en betydelig del av sin egen medlemsmasse og det er intet mindre enn urovekkende. Det bør tas opp i første landsmøte og det bør voteres om hun er egnet som leder. Uttalelsen kan ikke forklares på annen måte enn at LO-lederen ikke har forstått hva hun uttaler seg om, eller så bedriver hun ren partipolitikk for Arbeiderpartiet i strid med LO`s egne regler om å støtte medlemmene.

Demonstrasjonen i går dreide seg verken ytre høyre eller ytre venstre. Den dreide seg om helt vanlige folk og vanlige arbeidsfolk hvorav opp mot 100.000 kanskje er medlemmer under LO-forbund og samtidig facebookgruppen «Vi som krever billigere strøm», hvor jeg selv er administrator.

Det dreier seg om helt vanlige samfunnsborgere med jobb og familie, som mener at den norske staten kunne latt være å ta overpris på strømmen til sin egen befolkning. Folk som mener at det for eksempel kunne vært satt makspris og blitt tatt lavere avgifter.

Det at noen titalls personer fra ytre høyre med sin egen «uregulerbare partileder» med ropert, samtidig og helt ulovlig også tok oppstilling foran Stortinget og forsøkte «kuppe» demonstrasjonen, endrer ikke på bildet. Vedkommende ble høflig og raskt bortvist fra stedet av de fagorganiserte. Til Følsvik orientering er vedkommende og dets partinavn også utestengt fra den nevnte facebookgruppen. Slik har det vært i flere år og slik vil det fortsette.