Sør-Øst Norge vil denne måneden få ny prisrekord. Aldri før har prisen vært så høy i gjennomsnitt for en måned.
Sør-Øst Norge vil denne måneden få ny prisrekord. Aldri før har prisen vært så høy i gjennomsnitt for en måned. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Ny månedsprisrekord for Sør-Østlandet

September måned vil gi ny prisrekord for Sør-Østlandet. Aldri tidligere har denne sonen hatt så høy månedlig gjennomsnittspris som den ligger an til å få nå. Prisen er dobbelt så høy som den var i desember i fjor, da strømstøtte-ordningen ble vedtatt første gang.

Sør-Øst Norge vil få ny prisrekord denne måneden. Den forrige rekorden var i august og var på 430 øre/kWt inkl. avgifter. Den ligger den an til å bli ca. 450 øre nå for september. Det er 20 øre pr. kWt mer i gjennomsnitt sammenlignet med forrige rekord, og dobbelt så høy pris som i desember i fjor da strømstøtten ble innført første gang.

Dette blir imidlertid ikke prisen du betaler med strømstøtten nå i september og som nå er økt opp til 90 prosent over 70 øre eks. mva.

Du vil etter at støtten er trukket fra med den nye ordningen, «bare» betale 123,75 øre om du bruker timene i samsvar med gjennomsnittet. Dersom det største forbruket er lagt til dyre timer og motsatt det minste forbruket til de billigste, vil prisen bli dyrere og motsatt. I tillegg til denne prisen kommer også eventuelt påslag til strømleverandør.

Strømstøtten var i desember i fjor da den ble innført 55 prosent av prisen over 70 øre eks. mva. Denne støtte-prosenten er økt flere ganger, sist forrige måned til 90 prosent.

De to andre sonene i Sør-Norge ligger an til å få samme gjennomsnittspris som Sør-Øst, dvs. 450 øre/kWt.

Høyeste gjennomsnittspris for måneden for hele landet har foreløpig Sørlandet (NO2). Her var gjennomsnittsprisen forrige måned hadde hele 523 øre/kWt.