Illustrasjonsbilde: Istockphoto
Illustrasjonsbilde: Istockphoto FOTO: Getty Images

Opprør i LO-forbund både mot LO-ledelsen og Regjeringens strømpolitikk

Det er opprør i LO. Medlemmer i flere forbund har fått nok. De kritiserer åpent både tafatt LO-ledelse og likeså regjeringens strømprispolitikk. Den 19. september skal Støre møte i Stortinget, og da vil mange organiserte møte sammen med andre i stor demonstrasjon utenfor.

Det er krisestemning og fullt strømopprør mot både LO-ledelsen og regjeringens strømpolitikk hos fagorganiserte i LO-forbund.

– Vi har tidligere opplevd at statsminister Støre har lyttet i møte med medlemmene våre, og at han veit hvordan det står til. Har han glemt nå at det er mange som lider, spurte Merethe Solberg i Fellesforbundet i debatt hos frifagbevegelse.no i går. Hvor er det blitt av solidariteten, rettferdigheten og demokratiet grunnpilarene for LO som organisasjon, spør bedriftsklubbene på GKN Aerospace Norway Kongsberg og Kongsberg Defence & Aerospace samme sted i dag.

Den 19. september skal Støre møte i Stortinget i såkalt hastemøte, og redegjøre for hva han har tenkt å gjøre fremover med både husholdningene og næringslivets strømpris-problem. Da vil mange av fagorganiserte møte opp foran Stortinget sammen med ikke-organiserte i et felles opprop og demonstrasjon med krav om handlekraft for å få strømregningen ned. Både akutt midlertidig 100 prosent dekning over 50 øre og makspris som varig løsning.