Magdalena Andersson, Sveriges statsminister
Magdalena Andersson, Sveriges statsminister FOTO: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Påstod at statsministeren gav uriktig forklaring om årsaken til strømpriskrisen

Samme problemstilling som i Norge. Statsministeren skylder på krigen, mens andre mener at årsaken er mer sammensatt og også skyldes politikken.

Under svenskenes direktesendte partilederdebatt i dag, påstod Moderaternas statsministerkandidat Ulf Kristersson at den svenske statsministeren Magdalena Andersson snakket uriktig om årsakene til de høye energiprisene når hun påstod at det var Putin som stod bak. Kristersson mente det var de svenske myndighetene selv, som la ned atomkraftverkene i Sør-Sverige.

Dette er samme problemstilling som vi har i Norge og som vi har skrevet om flere ganger den siste uka, hvor vår egen statsminister sier det samme som den svenske statsministeren. Dette støttes i Norge også av Høyres Erna Solberg, mens en rekke fagfolk mener noe annet, blant annet konserndirektøren i Equinor med støtte fra direktøren i kraftbørsen Nordpool.