Italia har vært ett av de få landene som hittil ikke har fått stanset gassleveranse for Russland. I dag stanset også denne leveransen. Det vil kunne påvirke europeiske strømpriser fremover. Italias valgvinner vil nå sette "nasjonens interesser først".
Italia har vært ett av de få landene som hittil ikke har fått stanset gassleveranse for Russland. I dag stanset også denne leveransen. Det vil kunne påvirke europeiske strømpriser fremover. Italias valgvinner vil nå sette "nasjonens interesser først". FOTO: Getty Images/iStockphoto

Russland stanser ikke gasseksport til Europa likevel melder Reuters

Alt tyder på at Nord Stream1-rørledningen vil gjenopptas i morgen melder Reuters.

Det russiske gasselskapet Gazprom stengte ned Nord Stream 1-rørledningen for noen dager siden i forbindelse med varslede vedlikeholdsarbeider fra russisk side. Mange har fryktet at den ikke vil bli åpnet igjen.

Operatørdata fra Tyskland om forespørsler om gass på Nord Stream 1-rørledningen fra Russland til Europa viser nemlig at strømmene vil bli gjenopptatt i morgen i samsvar med det det russiske gasselskapet Gazprom har varslet tidligere, melder Reuters i dag.