Wall mounted generic boiler
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Smarte varmtvannsberedere fikk innovasjonspris

Smartgrids innovasjonspris 2022 gikk til «Nettstøtte fra hjelpsomme varmtvannsberedere, som Elvia, OSO Energy og Smartgridsenteret står bak, melder Sintef i en pressemelding via NTB-kommunikasjon i dag.

Prisen ble delt ut under årets Smartgridkonferanse.

Prosjektet med smarte varmtvannsberedere som måler spenningen på strømmen i det lokale strømnettet og regulerer seg ut fra den, er det første av sitt slag i verden.

– Vinneren av innovasjonsprisen 2022 skårer veldig høyt på innovasjons-grad. Prosjektet har utviklet en ny varmtvannsbereder som kan brukes som fleksibilitet i strømnettet, uten at det går på bekostning av opplevd komfort eller sikkerhet, for eksempel når det gjelder Legionella, og som kan styres ut fra lokale spenningsforhold. Både detaljene i utarbeidelsen av denne innovasjonen, at den er overførbar til andre steder og har et stort eksportpotensial, står sterkt i juryens vurdering, sa juryleder Sonja Berlijn under prisutdelingen fremgår det av pressemeldingen.