Statsminister Jonas Gahr Støre møter kritikk av sine egne  for skattleggingen av vannkraftverk. 12 ordførere mener at Regjeringen ved forslaget til neste års statsbudsjett som ble lagt frem i dag, godtar høye strømpriser også i fremtiden. Foto: NTB Kommunikasjon/SMK
Statsminister Jonas Gahr Støre møter kritikk av sine egne for skattleggingen av vannkraftverk. 12 ordførere mener at Regjeringen ved forslaget til neste års statsbudsjett som ble lagt frem i dag, godtar høye strømpriser også i fremtiden. Foto: NTB Kommunikasjon/SMK FOTO: 12

Støre i dialog med EU i dag, avviser ikke makspris på gass

Går i dialog med EU med åpen holdning sier han i en pressemelding i dag.

Statsminister Jonas Gahr Støre og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen har hatt samtaler i dag melder statsministerens kontor i en pressemelding.

– Vi er enige om å ha en enda tettere dialog med EU fremover om de ulike forslagene som ligger på bordet. Vi går inn i samtalene med en åpen holdning, men er skeptiske til en makspris på gass. En makspris vil ikke gjøre noe med det grunnleggende problemet, nemlig at det er for lite gass i Europa, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Makspris på gass til Europa kan gi lavere strømpris også for oss her i Norge, uttalte sjefanalytiker Tor Reiner Lilleholt i Volue Insight til Energinytt24 for en uke siden.