Sofie Marhaug (R), Foto: Energinytt24
Sofie Marhaug (R), Foto: Energinytt24

Stortingsrepresentant: Støre må ikke bare tenke på EU, men også på Ukraina!

Støre snur kappen etter vinden. De økte inntektene som følge av krigen bør gå til økonomisk hjelp til Ukraina, ikke bare lavere gasspriser til EU, sier Rødts Sofie Marhaug til Energinytt24.

Energipolitisk talskvinne for Rødt, Sofie Marhaug, mener at Støre nå også bør vurdere å gi mer økonomisk støtte til Ukraina, for eksempel ved å slette statsgjeld overfor det krigsherjede landet.

Regjeringen kunngjorde for to uker siden at Norge vil gi 2 milliarder kroner i støtte for å hjelpe Ukraina til vinteren, men Marhaug mener altså at den økonomiske hjelpen kan bli enda bedre.

Marhaug sier dette til Energinytt24 nå i kveld, etter at Financial Times i dag skrev at Støre i et intervju med dem, har ombestemt seg og åpner for å vurdere makspris på strøm til EU.

Hun sier videre at Støre snur kappen etter vinden. For et par uker siden uttalte både han og Energiminister Aasland det motsatte, etter at hhv. Belgia samt Financial Times egen finansredaktør tok opp problemstillingen.

Marhaug er ikke uenig i at Norge bør gi EU billigere gass, og sier at dette kan være med på å få ned energikrisen i Europa og at dette også kan bidra til å få ned strømprisene. Dette avhengig av hva som nærmere blir avtalt og hvordan et prisavslag skal benyttes av EU, avslutter hun.