Statsminister Jonas Gahr Støre møter kritikk av sine egne  for skattleggingen av vannkraftverk. 12 ordførere mener at Regjeringen ved forslaget til neste års statsbudsjett som ble lagt frem i dag, godtar høye strømpriser også i fremtiden. Foto: NTB Kommunikasjon/SMK
Statsminister Jonas Gahr Støre møter kritikk av sine egne for skattleggingen av vannkraftverk. 12 ordførere mener at Regjeringen ved forslaget til neste års statsbudsjett som ble lagt frem i dag, godtar høye strømpriser også i fremtiden. Foto: NTB Kommunikasjon/SMK FOTO: 12

Arbeiderpartiopprør mot Støre og strømbudsjettet

12 ordførere fra AP skriver at Støre-regjeringen nå bommer i budsjettet som ble lagt frem i dag eller at det viser at Regjeringen godtar de høye strømprisene og ikke vil gjøre det som må til for å få dem ned.

Energinytt24 skrev i går om at Energi Norge i går sendte brev til Stortinget om at forslaget Regjeringen varslet forrige uke, om økt skattlegging på kraftverk, vil medføre høyere strømpriser. I dag har 12 ordførere fra AP på trykk samme budskap.

– Dessverre bommer regjeringen i vurderingen av hvordan dette best gjøres i sitt forslag til skatteøkning for kommunalt eide vannkraftselskaper. Når man svekker økonomien til selskapene som skal investere, og svekker lønnsomhetsgrunnlaget i selve investeringene, er det som å si at man aksepterer stabilt høye priser fordi det gir høyere skatteinntekter, fremgår det av det av skrivet som er publisert av NRK.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum la frem forslag til neste års statsbudsjett i Stortinget i dag, og her foreslo han det ordførerne og Energi Norge advarer mot. Han foreslo også som varslet at dagens strømstøtteordning skal fortsette ut november neste år.

Vedum uttalte i slutten av forrige måned at han fortsatt hadde som plan å få ned strømprisene og nevnte da fastpris 70 øre.

LO-leder Peggy Følsvik er ikke enig med ordførerne og mener statsbudsjettet som nå er lagt frem er bra for vanlige folk, skriver Fri Fagbevegelse.. Samme avis skrev i går at LO-lederen møter sterk kritikk fra sine egne medlemmer for å ikke ta opp kampen mot de høye strømprisene.

Energinytt24 har skrevet flere ganger om LO-ledelsens engasjement for å få ned de høye strømprisene, sist for to uker siden.