Næringsminister Jan Christian Vestre beskyldes av høyres energipolitiske talsmann for å være useriøs når han pusher kraftprodusentene til å ta mindre betalt for strøm. Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor
Næringsminister Jan Christian Vestre beskyldes av høyres energipolitiske talsmann for å være useriøs når han pusher kraftprodusentene til å ta mindre betalt for strøm. Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor

Beskyldes for å være useriøs når han pusher «strømprofitørene»

Er det useriøst å pushe en «raner» til å slutte med å «rane», ja da må det bli mer slik pushing og useriøsitet i norsk politikk fremover tenker jeg. Hva mener du, bør han slutte å pushe på dem eller kanskje heller pushe enda mer? Du kan si til Vestre hva du mener i målingen nedenfor.

Den 25. oktober var Næringsminister Jan Christian Vestre på Debatten på NRK og fremførte at han forutsatte at fastprisavtaler var på plass fra januar 2023. I etterkant har han gjentatt det flere ganger. I dag beskyldes han gjennom en epost til VG, for å være useriøs av høyres energipolitiske talsmann Nikolai Astrup, som for øvrig også deltok i Debatten med Solvang.

Astrup reagerer særlig på at Vestre til tross for at han under Debatten erkjente at det gjenstod noen små detaljer fra regjeringens side, to dager senere uttalte til VG følgende etter at flere strømprodusenter hadde vist negativitet til å levere fastprisavtaler fra årsskiftet:

– Nå må kraftselskapene kjenne sin besøkelsestid og sette i gang. Det har de lovet og vi forventer at de holder sin del av samfunnskontrakten. Hvis ikke de gjør det, vil regjeringen vurdere andre grep. Jeg mener alvor, sa næringsministeren da til VG.

Dette fikk Astrup til å reagere med en epost til VG som VG gjengir i ettermiddag.

-Dette er en «totalt useriøs måte å drive politikk på», skriver han.

Energipolitisk talsmann i Høyre, Nikolai Astrup, mener at næringsministeren er useriøs når han pusher på strømprofitørene for at de skal gi billigere strøm til kundene.
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Vel er det useriøst å pushe de som «raner» norske strømkunder for titalls milliarder kroner i overbetaling for å få dem til å slutte med det, så bør det etter min mening bli mer slik useriøs politikk fremover fra Regjeringen.

Jeg tipper at de fleste strømkunder i Sør-Norge ønsker det Vestre nå gjør, både private husholdninger og bedrifter. Så får vi håpe at Vestre og gjengen i Regjeringen får pushet frem gode nok avtaler for oss strømkundene. Det gjenstår å se. To måneder er 60 dager med spotpris, og for de som betaler strømmen selv er det lang tid. Vestre vil garantert i løpet av få dager ha resten av detaljene på plass, og produsentene vet allerede hvilke bagatell-detaljer som mangler har jeg forstått.