Strømstøtten for oktober går kraftig ned. Det er bra. Det viser at strømprisene har gått kraftig ned denne måneden.
Strømstøtten for oktober går kraftig ned. Det er bra. Det viser at strømprisene har gått kraftig ned denne måneden. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Blir nå 80 prosent mindre strømstøtte for Sør-Norge

På grunn av varmt vær og lave strømpriser denne måneden, reduseres nå strømstøtten med ca. 80 prosent. Det er bra. Det viser at strømprisene denne måneden gikk kraftig ned.

Foreløpige tall fra Nord Pool viser at strømprisen for Sør-Norge i oktober «bare» blir 1,65 øre/kWt. Det er ekstremt høyt, men likevel ekstremt mye lavere enn de to månedene før da gjennomsnittsprisen var over 430 øre/kWt. Nedgangen er ca. 80 prosent.

Strømprisen som Sør-Norge hadde som gjennomsnittspris forrige måned er derved den laveste siden november i fjor, med unntak av februar i år da den var 150 øre/kWt. I november i fjor var den 132 øre/kWt og måneden etter nesten doblet den seg til 221 øre/kWt.

Som følge av den «lave» snittprisen for oktober blir strømstøtten til husholdninger i Sør-Norge tilsvarende ca. 80 prosent lavere. Støtten trekkes fra på regningen som strømleverandørene sender ut i morgen.

Strømstøtten utgjør i vintermånedene 90 prosent dekning av strømpris over 87,5 øre/kWt inkl moms, opp til et øvre tak på 5.000 kWt/mnd. SV har forhandlet med Regjeringen om å redusere taket og i stedet øke støtteprosenten i en todelt ordning, men disse forhandlingene førte ikke frem. Derved er det Regjeringens forslag til støtteordning som gjelder videre for husholdningene.