En rekke Ukrainske byer står nå uten strøm etter flere angrep mot landets kraftanlegg.
En rekke Ukrainske byer står nå uten strøm etter flere angrep mot landets kraftanlegg. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Zelenskyj: 30% av Ukrainas kraftverk er ødelagt siste dagene

Russiske missiler eller droner har tirsdag angrepet og slått ut flere kraftanlegg ved Kiev og byer nær hovedstaden. En rekke byer i Ukraina er nå uten strøm. Hele 30 prosent av landets kraftverk er ødelagt den siste uka melder presidenten på Twitter.

Russiske styrker har i dag gått til målrettede angrep mot flere kraftanlegg i forskjellige Ukrainske byer, blant annet i hovedstaden Kiev. Dette melder Reuters/Euronews.

En rekke byer i Ukraina står nå uten strøm.

Hele 30 prosent av Ukrainske kraftverk er ødelagt i russiske luftangrep den siste uken, skrev president Volodomyr Zelenskyj på Twitter nå i formiddag.

Kyrylo Tymoshenko, nestleder for presidentkontoret, sier at det hadde vært tre russiske angrep på et uspesifisert energianlegg og byens ordfører sier at angrepet er på «kritisk infrastruktur» og beredskapsarbeidere var på vei dit.

Gårsdagens russiske angrep på hovedstaden Kiev og andre byer ble av ukrainske myndigheter opplyst å være utført av «kamikaze-droner» laget av Iran. Flere land, blant annet USA, Storbritannia og Frankrike er blitt enige om at Iran som leverer droner til Russland bryter med en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd.

Norge støtter kritikken av Irans levering av droner, men har likevel nylig valgt å inngå nå en samarbeidsavtale om skatteavtale med Iran, som gir Iranske myndigheter innsyn i norske skattebetaleres inntektsforhold.

Ukraina anklaget i går også Russland for å kidnappet to ledere ved det russisk-okkuperte atomkraftverket Zaporizhzhia i Sør-Ukraina.