Sindre Finnes lanserer i morgen boken "Ved Ernas side". Her skriver han blant annet at det er bedre å ha god inntekt for en politiker enn dårlig. Så legger han til at dette gjelder for alle husholdninger. Foto: Stillbilde av TV2`s sending "Slik bevarer hun gløden med ektemannen"
Sindre Finnes lanserer i morgen boken "Ved Ernas side". Her skriver han blant annet at det er bedre å ha god inntekt for en politiker enn dårlig. Så legger han til at dette gjelder for alle husholdninger. Foto: Stillbilde av TV2`s sending "Slik bevarer hun gløden med ektemannen"

Ernas ektefelle: Politikere blir bedre av å slippe å tenke på egen strømregning

Erna Solbergs ektefelle, Sindre Finnes, påstår i sin nye bok som lanseres i morgen, at politikere med svak privatøkonomi ofte er dårlige politikere. Det mener i hvert fall Dagbladet som har fått tilgang til boken. Hva mener du, bør de ha spesielt god lønn de på Stortinget, slik at de slipper å tenke på for eksempel sin egen strømregning?

Erna Solbergs ektefelle, Sindre Finnes, lanserer boken «Ved Ernas side» i morgen. Her skriver han blant annet at:

«En politiker med dårlig privatøkonomi er ofte en svak politiker som må bruke mye tid på å passe på utgiftene sine. Lønnen norske rikspolitikere – i regjering og Storting – får, er god. Men det er bedre å ha én slik god lønn og en grei lønn for partneren i tillegg, enn å måtte bygge økonomien på én eller halvannen inntekt. Selv mener jeg at dette gjelder for alle familier: To heltidsstillinger, og dermed to fulle inntekter, er det beste.

Det er Dagbladet som har fått tilgang til boken som skriver at dette er Dagbladets tolkning. Det er grunn til å anta at de som leser avsnittet, kan ha andre tolkninger enn den Dagbladet har.

Finnes skriver det i kapittelet «Vendepunktet».

Stortingslønna er over en million kroner. To måneders stortingslønn tilsvarer det en minstepensjonist får på et helt år. Strømregningen er den største regningen for folk flest i husholdningen, om en ser bort fra eventuell husleie for de som leier bolig eller banklån for de som har det.

Sindre Finnes er utdannet økonom, og jobber som fagsjef i Prosessindustriens landsforening.