En dansk kommune har denne uken sendt epost til de ansatte og ilagt forbud mot lading av private artikler på jobb. Likestilt med tyveri mener kommunens avdelingsleder. Det er samme juss i Sverige og Norge på dette punktet, og det samme kan fremover skje her i landet med de høye strømprisene vi nå har.
En dansk kommune har denne uken sendt epost til de ansatte og ilagt forbud mot lading av private artikler på jobb. Likestilt med tyveri mener kommunens avdelingsleder. Det er samme juss i Sverige og Norge på dette punktet, og det samme kan fremover skje her i landet med de høye strømprisene vi nå har. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Forbud mot lading av telefon på jobb – likestilt med tyveri sier kommune

Den danske kommunen som ønsker å spare strøm, har nå sendt epost til de ansatte og presiert at lading av alt fra mobiltelefoner til sykler på jobb er å likestille med tyveri. Hva mener du. Det samme kan skje her i landet, jussen er ganske lik. Si din mening nedenfor.

Frederiksberg kommune i Danmark sendte denne uken beskjed til de ansatte vei- og gartneravdelingen om at det ikke er tillatt å lade sykkel eller mobiltelefon i kommunens strømkontakter. Slikt ble av kommunen ansett «på linje med tyveri.”

Denne eposten mottok de ansatte ved ved kommunens vei- og gartneravdeling denne uken.

Det er det danske nettstedet K-News som først skrev om saken og også la ut utdrag fra eposten vist ovenfor. Saken er senere blitt omtalt i flere europeiske medier i etterkant.

K-News har spurt en dansk advokat om det kan være tillatt av en arbeidsgiver å være så kjip, og fått til svar at dette er helt legitimt.

-Kommunen er berettiget til å gå ut og si, at slikt vil en ikke ha, og tilføyer at det likevel er en firkantet og rigid måte å kommunisere med ansatte på.

Nettstedet har også snakket med avdelingslederen og har da fått til svar at beskjeden er gitt til de ansatte for at kommunen skal spare strøm. Han opplyser til nettstedet at det ikke er rimelig at kommunen skal betale opplading av privates produkter som ikke benyttes i arbeidet og sammenligner det med å benytte kommunens dieseltank til å fylle bilen når dieselprisen er høy.

Hva synes du, er det tyveri om en ansatt lader mobiltelefonen på jobben?