Frp vil tirsdag fremme forslag for Stortinget om at Vedum strammer inn hos seg selv. Bilde: Stillbilde fra Frp`s video fra demonstrasjon i regi av fagforeninger og facebookgruppen "Vi som krever billigere strøm" foran Stortinget 19.9.22.
Frp vil tirsdag fremme forslag for Stortinget om at Vedum strammer inn hos seg selv. Bilde: Stillbilde fra Frp`s video fra demonstrasjon i regi av fagforeninger og facebookgruppen "Vi som krever billigere strøm" foran Stortinget 19.9.22.

Vil ha lavere strømregning og at Vedum heller strammer inn hos seg selv

FrP melder i dag at de på tirsdag vil fremme forslag for Stortinget om slanking av offentlig sektor. Hva mener du, bør Vedum heller stramme inn hos seg selv slik at strømregningen kan gå ned for husholdningene og næringslivet i Sør-Norge, slik at de kan få bedre ramme for å drive privat virksomhet? Delta i avstemningen nedenfor og gi Vedum beskjed.

– Nå har regjeringen lansert en ny skatt på 33 milliarder kroner på næringslivet, i tillegg til historisk høy økning i blant annet formuesskatten og utbytteskatten. Kombinert med høye priser på strøm og råvarer frykter jeg en konkursbølge om ikke regjeringen raskt tar kontroll over situasjonen, sier Frps finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi i en e-post til NTB skriver Aftenposten.

Regjeringen meddelte nylig at de vil fremme forslag om strømstøtte for næringslivet. Denne ordningen var utarbeidet i samarbeid med LO, NHO og Virke. Mange har vært kritiske til ordningen og mener at den ikke er tilstrekkelig god.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum uttalte forrige måned at han vil bruke av strøminntektene til å dekke blant annet kommende pensjonskostnader i budsjettet.

I forrige uke meddelte statsminister Jonas Gahr Støre og Vedum at grunnrenteskatten ble økt kraftig for landets vannkraftverk. Det ble også innført tilsvarende skatt for vindkraft og havbruk.

Aftenposten skriver at Frp tirsdag neste uke vil legge frem forslag for Stortinget om reduksjon av tildelinger til det offentlige.