Etter en skade ved en trafostasjon i Bergen sist fredag, har politiet  startet undersøkelser av et høyt antall kraftanlegg på vestlandet. I dag er det også startet undersøkelser i Agder  ved Norges største kraftanlegg, etter omfattende droneaktivitet den siste tiden. (Illustrasjonsbilde)
Etter en skade ved en trafostasjon i Bergen sist fredag, har politiet startet undersøkelser av et høyt antall kraftanlegg på vestlandet. I dag er det også startet undersøkelser i Agder ved Norges største kraftanlegg, etter omfattende droneaktivitet den siste tiden. (Illustrasjonsbilde) FOTO: Getty Images/iStockphoto

Full etterforskning ved Norges største kraftverk – PST involvert

Det pågår nå full etterforskning etter omfattende droneaktivet nattestid skriver avisen Agder.

Politiet har blitt tipset om omfattende droneaktivitet nattestid ved kraftanlegget på Tonstad i Sirdal kommune. Dette skriver avisen Agder nå i ettermiddag.

– Vi kan ikke gå i detaljer på etterforskningsskritt nå, men Sør-Vest politidistrikt etterforsker flere hendelser over en periode på flere måneder. Vi ønsker ikke å si når, eller hvor utover at vi har fått meldinger fra flere operatører. Vi ønsker heller ikke å gå i detalj på hva observasjonene går ut på, sier Amund Preede Revheim i Sør-Vest politidistrikt til lokalavisen.

Revheim opplyser også i følge avisen at PST er involvert.

Tonstad kraftverk er Norges største vannkraftverk målt i årlig produksjon. Det eies av Sira-Kvina kraftselskap.

Sist fredag oppstod det en hendelse ved en trafostasjon i Bergen, som gjorde at politiet i helga undersøkte «et høyt antall» andre trafostasjoner på vestlandet.

Energinytt24 var mandag i kontakt med Statnett, og fikk da opplyst at Statnett har hatt «forhøyet aktsomhet» helt siden invasjonen av Ukraina fant sted.

Saken vil bli oppdatert.