I morgen faller strømprisene i Sør-Norge igjen, i følge tall fra Nord Pool.
I morgen faller strømprisene i Sør-Norge igjen, i følge tall fra Nord Pool. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Bedre strømpris-tider på vei

Strømprisen går rett nedover. I morgen blir den gjennomsnittlige døgnprisen for hele Sør-Norge ca. 100 øre pluss moms – og prisen blir ganske lik gjennom hele døgnet. 

Den gjennomsnittlige døgnprisen i Sør-Norge blir i morgen av Nord Pool opplyst å bli ca. 102 øre/kWt pluss moms og eventuelle påslag og gebyrer til strømleverandør samt nettleie. Prisen blir dessuten lik i alle tre sonene i denne landsdelen, og det blir dessuten mindre avvik mellom de enkelte timene enn det vi ofte har sett det siste halve året. Prisen vil variere mellom 85 og 123 øre/kWt pluss moms. Høyeste pris blir mellom kl. 19.00 og 20.00 og den laveste blir mellom kl. 23.00 og 00.00.

Den lave prisen i forhold til for noen dager siden, skyldes høy temperatur både i Europa og Norge. Dette gir mindre forbruk av strøm og gass og derved lavere etterspørsel på energi.

Det er også en medvirkende årsak til nedgangen at gasslagrene i Europa er helt fulle, slik at tilbudet på energi er stort.

Ut fra værmeldingene både for Sør-Norge og Tyskland/Danmark/Sverige så er det all grunn til å tro at strømprisene vil fortsette nedover de kommende dagene. Det gjenstår å se om de fortsetter helt under innslagspunktet for strømstøtte, som er 70 øre/kWt. For bedrifter og hytte-eiere som ikke mottar strømstøtte, er dette uansett svært gode nyheter.

Strømprisene i Midt-Norge og Nord-Norge blir ca. 31 og 17 øre/kWt i tillegg til moms.

I tillegg til alle prisene som er nevnt ovenfor kommer påslag og eventuelle gebyrer til strømleverandør samt nettleie.