Flere leverandører tilbyr nå gratis strøm et år. Vel å merke om du betaler noen millioner kroner og kjøper en hytte som du kan sette på din eiendom først.
Flere leverandører tilbyr nå gratis strøm et år. Vel å merke om du betaler noen millioner kroner og kjøper en hytte som du kan sette på din eiendom først. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Gratis strøm i et helt år, bare du kjøper en hytte først

Ønsker du gratis strøm, da kan du få det nå. Bare du kjøper en hytte først. Det er vilkår. 

Det har vært en markant nedgang i hyttesalget den siste tiden og flere utbyggere i Sør-Norge tilbyr nå gratis strøm et helt år, bare du kjøper en hytte av dem først. Blant annet gjelder dette utbyggerselskapet Fredensborg som Dagbladet skriver om i dag.

Hytter er som kjent ikke omfattet av strømstøtten her i landet, og kostnadene med strøm er for mange i Sør-Norge derfor svært stor. Mange har allerede tømt rør i hytta for vann og stengt den ned for vinteren. Flere hyttekommuner frykter økonomisk katastrofe for lokale virksomheter fremover. Da Sverige i går kunngjorde sin strømstøtteordning, kom det frem at den svenske ordningen vil gjelde alle i Sør-Sverige, også hytter og bedrifter på lik linje med bolighus.

– Realiser fritidsboligdrømmen – vi spanderer strømmen, skriver Fredensborg som leverer hytteprosjekt i Kragerø-området på sin nettside.

Fordelen med gratis strøm varer imidlertid ikke evig. Ved kjøp av innflytningsklar hytte på Kragerøfjorden Hyttegrend innen utgangen av 2022, dekker vi fritidsboligens strømforbruk i 12 måneder fra overtakelse fremgår det av annonsen på nettsiden.

Fredensborg Fritid beskriver seg selv som en av landets ledende fritidsboligutviklere. I en tid der det er mye usikkerhet knyttet til strømpriser, kan hyttedrømmen som for litt siden var håndgripelig, plutselig virke fjern skriver dem og presiserer at tilbudet gjelder ved kjøp og overtakelse i kampanjeperioden 15.10.22 – 31.12.22. Da dekker utbygger fritidsboligens årlige forbruk i ett år på inntil 10.000 kwh (gjennomsnittlig forbruk for fritidsboliger på 12 måneder) og maks 100.000 kroner.

Til Dagbladet sier kommunikasjonssjefen i selskapet, Erlend Ellingsen, at selskapet nettopp har startet kampanjen og allerede har fått positive tilbakemeldinger på tilbudet.

Da er det bare å kontakte banken og håpe på gunstig lån for å få gratis strøm på hytta i ett år.