Agder Energi har droppet ordningen med bonus for de ansatte på grunn av gode resultater ved kraftproduksjon.
Agder Energi har droppet ordningen med bonus for de ansatte på grunn av gode resultater ved kraftproduksjon. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Kraftselskap dropper megastor bonus til de ansatte – gav dårlig omdømme

Agder Energi dropper utbetaling av bonuser til de ansatte. I 2021 fikk hver 35.000 på grunn av godt resultat. Dette avvikles nå for 2022 på grunn av kritikk og at det skapte dårlig omdømme for selskapet.

Høye strømpriser førte til en bonus på 35.000 kroner for ansatte i Agder Energi i 2021. Nå er hele den omdiskuterte ordningen avviklet.

– Omverdenen har endret seg betydelig siden avtalen ble inngått første gang. Den ga et dårlig omdømme og tiden var inne for en endring, sier Oddvar Emil Berli, konserntillitsvalgt i Agder Energi til Fedrelandsvennen som skriver om saken i dagens avis.

Ordningen fikk kritikk da den ble kjent, og nå blir den altså fjernet. Urettferdig og urimelig, skrev blant annet NRK.

– Da vi inngikk denne avtalen, var det en helt annen situasjon med lave priser. Da brukte vi denne ordningen i forbindelse med et lavt lønnsoppgjør. Nå er vi i en ny situasjon med et kraftmarked der det kan se ut som om det er varig høye priser. Da var det unaturlig å ha en avtale som var så tett knyttet opp mot resultatet, sier Steffen Syvertsen til Fedrelandsvennen.

Agder Energi fusjonerte nylig med kraftselskapet Glitre. Her har ledelsen i selskapet hatt bonusavtaler, i motsetning til de ansatte for øvrig slik som Agder Energi hadde og som nå er avviklet.

I følge Fedrelandsvennen har ledergruppen på 7 personer i Glitre de to siste årene fått utbetalt til sammen 2,6 millioner, hvorav konserndirektøren nesten en million kroner. Disse ordningene skal nå etter fusjonen diskuteres nærmere i den nye kraftgiganten.