Italia har vært ett av de få landene som hittil ikke har fått stanset gassleveranse for Russland. I dag stanset også denne leveransen. Det vil kunne påvirke europeiske strømpriser fremover. Italias valgvinner vil nå sette "nasjonens interesser først".
Italia har vært ett av de få landene som hittil ikke har fått stanset gassleveranse for Russland. I dag stanset også denne leveransen. Det vil kunne påvirke europeiske strømpriser fremover. Italias valgvinner vil nå sette "nasjonens interesser først". FOTO: Getty Images/iStockphoto

NÅ: Russland stanser gassleveranse til Italia, hvor valgvinner nå vil sette «egen nasjon først»

Russland har i dag stanset leveranse av Gass også til Italia. Italias valgvinner vil nå sette «nasjonens interesser først», opplyser den italienske avisen Guardian.

Det russiske gasselskapet Gazprom har i dag kuttet gasstilførsel også til Italia. Det melder The italienske og tyske medier.

Det er gassledningen Trans Austria Gas, som går fra Russland til Italia via Ukraina og Østerrike som er stanset. Den utgjør den største gasstilførsel-ledningen til Italia, og utgjorde før krigen startet 40 prosent av Italias gassimport.

Gazprom stengte ned Nord Stream 1-rørledningen for en måned siden og etter det steg både gass- og strømprisene i Europa. Den europeiske strømprisen kan påvirkes av stansen overfor Italia, som følge av at Europa nå tilføres enda mindre gass.

Da det oppstod lekkasje i Nord Stream 1 og 2 for noen dager siden, steg fremtidskontraktene for strøm ganske umiddelbart.

I etterkant av eksplosjonene ved Nord Stream 1 og 2 har både Italia og en rekke andre land skrudd opp beredskapen gassrørledninger. Dette melder Reuters.

Valgvinner Giorgia Meloni vil nå sette landets «nasjonale interesser først» skriver den italienske storavisen The Guardian. Dette er senere gjengitt av den tyske storavisen Der Spiegel lørdag ettermiddag.

Her i Norge er det iverksatt omfattende sikringstiltak og kontroll av norske olje- og gassinstallasjoner til havs. Andre europeiske land har sagt seg villig til å delta i overvåkning fremover meldte Regjeringen i går.

Politiet undersøker «et høyt antall» trafostasjoner etter en hendelse ved en trafostasjon i Bergen i går.