Elhubs september-rapport viser en markant nedgang i strømforbruket blant husholdningene i Sør-Norge for september 2022.
Elhubs september-rapport viser en markant nedgang i strømforbruket blant husholdningene i Sør-Norge for september 2022. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Gratis strøm i Sør-Norge i morgen

Strømprisen faller videre i Sør-Norge. I morgen er gjennomsnittsprisen 28 øre/kWt, dvs. ca. halvparten av prisen i dag. Laveste pris er ca. 0,1 øre/kWt inkl. avgifter, dvs. gratis strøm. Dette skjer natt til i morgen og døgnet har den laveste strømprisen i Sør-Norge i 2022.

Sjokkfallet på strømprisen i Sør-Norge fra i går fortsetter. Gjennomsnittsprisen er varslet å bli 28 øre/kWt inkl. avgifter, og det er halve prisen fra i dag. Det var et ekstremt fall i går og prisen i morgen er lavere enn den var i fjor på det billigste.

Den laveste prisen i morgen er 0,1 øre/kWt inkl. avgifter, og det er langt lavere enn av dagens minstepris på 2 øre/kWt. Den lave prisen er fra kl. 03.00 til 04.00, men prisen fra over midnatt er lav helt frem til 07.00 når den stiger til ca. 60 øre.

Den høyeste prisen er 76 øre/kWt og er mellom kl. 08.00 og 09.00.

Det er samme prisene i alle tre sonene i Sør-Norge i morgen slik det har vært den siste tiden. Det spesielle er at også prisene i Midt-Norge og Nord-Norge også er like ut fra Nordpool, og er ca. 4 øre/kWt før avgifter (Nord-Norge har ikke moms).

Det er mye vind både i Norge og Europa som gjør at prisene blir så lave.

Alle priser ovenfor er inkludert avgifter.