Tyrkia saboterer EU`s sanksjoner mot Russland .
Tyrkia saboterer EU`s sanksjoner mot Russland . FOTO: Getty Images

Nato-medlem saboterer sanksjonsregimet mot Russland

Russland har i tillegg til folkerettsstridig angrepskrig overfor Ukraina, en pågående energikrig mot Europa. Denne påvirker den norske stats gassinntekter på positivt vis og norske strømkunder i Sør-Norge på negativt vis. Ett nato-medlem saboterer nå EU`s sanksjonsregime mot Russland, som medførte at energikrigen ble satt i gang.

De høye strømprisene i Norge forklares med blant annet høye gasspriser i Europa, foranlediget av stansn i russisk gass som igjen er foranlediget av blant annet omfattende økonomiske sanksjoner mot Russland fra EU`s side. Ett nato-medlem saboterer imidlertid sanksjonene EU har vedtatt, skriver Der Spiegel i dag.

Tyrkia posisjonerer seg som Russlands «lager og bro». Landet har kjøpt russisk olje i bulk siden krigen startet – og har nesten doblet sin eksport til Putins imperium. Står et NATO-medlem av alle mennesker hull i det vestlige sanksjonsregimet, spør den tyske storavisen.

Før invasjonen i Ukraina i februar i år, importerte EU-landene nær halvparten av gassen sin fra Russland. I april stanset levering til Polen og Bulgaria og i begynnelsen av september stanset levering til Tyskland. I går stanset også Russland leveranser til Italia.

For en måned siden skrev Aftenposten at Tyrkia skrøt av sitt økte samarbeid med Russland.