Strømselskapet GNP innkaller til ekstraordinær generalforsamling.
Strømselskapet GNP innkaller til ekstraordinær generalforsamling. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Omstridt strømselskap innkaller til ekstraordinær generalforsamling

Strømselskapet GNP Energy melder at aksjonærer vil avholde ekstraordinær generalforsamling. Selskapet er kjent for å ha overdratt ugunstige fastprisavtaler til det insolvente strømselskapet Tinde uten kundenes samtykke. Tinde kansellerte deretter urettmessig avtalene og har havnet i flere rettstvister og påstår at det ikke kan gjøre opp for seg. Forbrukertilsynet åpnet tilsynssak hos GNP i august i år.

Strømselskapet GNP Energy meldte i en børsmelding i går ettermiddag at aksjonærer i selskapet krever avholdt ekstraordinær generalforsamling. Det dreier seg om endringer blant annet i selskapets eierstruktur, styre og å ta selskapet av børs. Ut fra det som fremkommer av meldingen vil slik generalforsamling bli avholdt.

Forbrukertilsynet opprettet tilsynssak mot selskapet i august i år, etter at det kom frem at selskapet hadde betalt strømselskapet Tinde for å overta flere tusen fastprisavtaler som var ugunstige for GNP.

Tinde kansellerte disse avtalene med kundene deretter og ble senere saksøkt av en kunde i Sandefjord som fikk rettens medhold i at dette var uberettiget. En av kundene fikk en sjokkregning på 250.000 kroner.

I etterkant av dette har flere innledet søksmål mot Tinde og flere advokater har uttalt at de jobber med nye søksmål. Tinde har påanket til lagmannsretten den første saken og den ligger nå der til behandling.

Tinde har under rettsbehandlingen ved den første saken uttalt til retten at det ikke kan gjøre opp for seg om fastprisavtalene skal forplikte selskapet.

Etter Forbrukertilsynet åpnet sak mot GNP, trakk selskapets grunder og hovedeier Glenn Nøstdahl seg fra styret.

GNP eide selv strømselskapet Tinde inntil juli i år, før selskapet ble overdratt til Nøstdahls svoger Stein Roger Henriksen fra Tønsberg.

På selskapets nettside skriver selskapet:
Strøm – er det så vanskelig? Neida, du må bare velge riktig produkt og leverandør. Nå.

Med det siste halvårets hendelser opp mot selskapet og selskapets drift og håndtering av deres kunder, burde selskapet vurdere å endre deler av teksten.

Forbrukertilsynet har i dag aktiv tilsynssak hos flere privateide strømselskap.