En rekke kunder har nå satt i gang eller holder på å sette i gang med søksmål mot Tinde Energi etter at de uberettiget ble kastet ut fra gunstige fastprisavtaler som selskapet overtok fra strømselskapet GNP.
En rekke kunder har nå satt i gang eller holder på å sette i gang med søksmål mot Tinde Energi etter at de uberettiget ble kastet ut fra gunstige fastprisavtaler som selskapet overtok fra strømselskapet GNP. FOTO: Getty Images/iStockphoto

NÅ: Ras av søksmål mot strømselskap

Tidligere denne måneden fikk en strømkunde fra Sandefjord rettens medhold mot strømselskapet Tinde, etter å ha blitt kastet ut fra gunstig fastprisavtale. Nå ber flere om retten hjelp mot selskapet, som overtok en rekke fastprisavtale-kunder fra GNP og deretter dumpet alle fra avtalene.

Flere retter nå søksmål mot Tinde Energi, som kastet ut over 1000 kunder fra fastprisavtale som gav kundene billig strøm.

Vi skrev om en slik sak forrige måned, og dom falt i begynnelsen av denne måneden. Den aktuelle kunden fikk da rettens medhold i at Tinde pliktet å ta kunden tilbake til den gunstige fastprisavtalen samt betale kundens saksomkostninger med 70.000 kroner. Avgjørelsen er anket av Tinde, men nå kommer en rekke flere kunder som er kastet ut av gunstige fastprisavtaler og saksøker selskapet.

Det er Dagens Næringsliv (DN) som skriver om dette i dag.

– Dette finner vi oss bare ikke i. Vi kan ikke ha et strømmarked der aktører gjør som de vil og i strid med inngåtte avtaler dumper ulønnsomme kunder, sier Vegard Grüner hos Gravity Sports i Tønsberg til avisen. Han skal møte selskapet i retten 7. november med tilsvarende sak som kunden fra Sandefjord.

Flere advokater som avisen har snakket om, forteller om at de har satt i gang sak eller holder på å gjøre det mot selskapet.

Saken vi skrev om tidligere fra Sandefjord, dreide seg om en såkalt midlertidig forføyning. De nye sakene dreier seg om det samme, dvs. hastesak. Noen opplyser også at de vil igangsette fullt søksmål i tillegg. Det er noe som tar lenger tid og er betydelig dyrere i prosesskostnader.