Budakirkja, black churck at Snaefellsnes peninsula in Iceland
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Regjeringen vil gi midlertidig strømstøtte til kirkebygg

Flere kirker har den senere tid varslet at de sliter med strømregningen og må sette temperaturen ned. Nå kommer Regjeringen dem til unnsetning.

Regjeringa foreslår en midlertidig strømstøtteordning til landets kirkebygg i Sør-Norge. Målet er å bidra til at færre kirker reduserer aktiviteten i advents- og julehøytida, slik at publikum kan få ei fin høytid, skriver Regjeringen i en pressemelding.

Det er 1034 kirkebygg under Den norske kirke som skal omfattes av ordningen som skal ha en kostnadsmessig ramme på 30 millioner kroner for 2022.

– Regjeringa er opptatt av å leggje til rette for å halde kyrkjer og kyrkjerom opne og tilgjengelege, særleg i advents- og julehøgtida. Derfor føreslår vi no ei midlertidig straumstøtteordning, slik at kyrkjer kan halde opent som vanleg i ei høgtid som betyr mykje for mange menneske, seier barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) i følge pressemeldingen.

Regjeringen presiserer at ordningen kommer i tillegg til den lovfestede finansieringsplikten som kommunene har overfor de lokale kirkene i kommunen.