Strømprisene faller kraftig i morgen og laveste strømpris er 29 øre/kWt før moms.
Strømprisene faller kraftig i morgen og laveste strømpris er 29 øre/kWt før moms. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Rekordfall i strømprisene i morgen- 29 øre/kWt

Strømprisene faller kraftig i morgen med strømpriser under 30 øre/kWt før moms.

I morgen blir det et kraftig fall i strømprisene for Sør-Norge i følge de foreløpige tallene fra Nord Pool som nettopp er kunngjort. Gjennomsnittsprisen for døgnet faller fra 142 øre/kWt før moms til 71 øre, så vidt over innslagspunktet for strømstøtten. Fallet er på 50 prosent.

Fallet på laveste timepris er enda større. I dag er laveste strømpris i regionen Sør-Norge 103 øre/kWt før moms. I morgen blir den ca. 29 øre/kWt og er kl. 23.00 til 00.00. Du kan lese hvilke timer du kan tjene mest her.

De fulle gasslagrene i Europa og de milde været er en medvirkende årsak til de lave strømprisene. Det er varslet varm november, så det kan være at lave priser fortsetter ut måneden til tilfellet var forrige måned. I så fall vil den lave strømstøtten for oktober kunne fortsette å være lav også for november.

I Midt-Norge og Nord-Norge blir døgnprisen i morgen hhv. 35 og 18 øre/kWtw før moms (Nord-Norge her ikke moms).

I tillegg til prisene som angitt ovenfor kommer moms, nettleie og påslag og gebyrer til strømleverandør.