Nytt vindkraftverk åpnet i Sogn og Fjordane med Olje- og energiminister Terje Aasland tilstede. Illustrasjonsbilde.
Nytt vindkraftverk åpnet i Sogn og Fjordane med Olje- og energiminister Terje Aasland tilstede. Illustrasjonsbilde. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Stemningsskifte med Asland tilstede ved åpning av nytt vindkraftverk

I dag åpnet det nye vindkraftverket på Korssundet i Fjaler med olje- og energiministeren tilstede. Et stemningsskifte at statsråden var tilstede ved åpningen sier Norwea til E24.

I dag åpnet Lutelandet vindkraftverk på Korssundet i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane. Olje- og energiminister Terje Aasland deltok ved åpningen.

– Vi vet at kraftforbruket kommer til å øke. Lykkes vi med industrietableringer og nye næringer så trenger vi mer kraft, og da har Norge fantastiske muligheter og et stort vindkraftpotensial på land som jeg mener vi, med utgangspunkt i kommunenes egeninteresse, kan utvikle, uttalte Aasland til E24 som har skrevet om saken.

Robert Kippe i Norwea mener åpningsbesøket med Olje- og energiministeren tilstede sender svært gode signaler.

– Det er veldig bra at Norge har en olje- og energiminister som står opp for vindkraft, etter mange år hvor regjeringen og Stortinget har toet sine hender. Nå merker vi et stemningsskifte, sier han i følge E24.

Folk er mer positive til vindkraft på land og færre har kraftig motstand sammenlignet med for et par år siden i følge en undersøkelse Cicero senter for klimaforskning publiserte for ikke lang tid siden.

Hele 39 prosent uttalte i følge undersøkelsen at de godtok mer vindkraft på land, mens 34 prosent uttalte motsatt nei. Andelen som er sterkt motstandere falt i følge undersøkelsen fra 24 til 20 prosent.

Regjeringen har i forslaget til Statsbudsjett for 2023 foreslått grunnrenteskatt på vindkraft. Flere har kritisert dette og frykter at det vil gjøre at færre private vil investere i vindkraft fremover. Finansnorge-sjefen har kalt forslaget en internasjonal skandale. Dette gjelder også den økte beskatningen i budsjettforslaget som gjelder vannkraft.

.