Den tyske forbundskansleren forlenger driften til tre kjernekraftverk som var planlagt nedlagt i år. Foto: Illustrasjonsfoto
Den tyske forbundskansleren forlenger driften til tre kjernekraftverk som var planlagt nedlagt i år. Foto: Illustrasjonsfoto FOTO: Getty Images/iStockphoto

Tyskland fortsetter med kjernekraftverk

Tyskland har ombestemt seg. Nå vil de ikke lenger legge ned kjernekraftverkene i år, slik de planla i fjor.

Tyskland vil forlenge levetiden til tre kjernekraftverk som var planlagt avviklet. Det melder den tyske avisen Bild nå nå kveld.

Tyskland hadde i fjor 6 kjernekraftverk etter en lengre periode med avvikling av kjernekraftverk, og stengte ned tre av disse. Samtidig ble det bestemt at de tre resterende skulle avvikles i løpet av 2022. Det er disse tre siste tyskerne nå har forlenget levetiden for.

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz vil la kjernekraftverkene fortsette frem til april 2023.

Det er den pågående energikrisen i Europa og Russlands stans i gassleveranser som er bakenforliggende årsak.

Den påtroppende nye regjeringen i Sverige, kunngjorde fredag at de vil bygge flere kjernekraftverk i Sverige, og vil gi Vattenfall denne oppgaven.

Belgia la ned et kjernekraftverk i forrige måned.

Økt kraft i Europa gir lavere strømpriser i Europa og motsatt. Prisnivået i Europa smitter over på norske priser gjennom utenlandskablene som er lagt, da dette kopler sørnorsk strømnett tettere på Europas strømnett og priser.

Den norske Regjeringen har uttalt det motsatte, at det ikke vil bli satset på kjernekraft i Norge og at det i stedet satses på vindkraft både til land og til havs.