Nå har Norge tilsynelatende fullstendig frikoplet egen strømpris fra Europa, og alle norske strømkunder får i morgen tilnærmet gratis strøm over hele landet.
Nå har Norge tilsynelatende fullstendig frikoplet egen strømpris fra Europa, og alle norske strømkunder får i morgen tilnærmet gratis strøm over hele landet. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Gratis strøm over hele landet i morgen gjennom hele døgnet

I morgen blir strømprisen 2 øre/kWt før moms over hele landet – hele døgnet. Det tilsvarer gratis strøm i forhold til det en har vært vant til siste året.

I følge Nord Pools foreløpige tall blir det helt spesielle strømpriser over hele landet i morgen; 2 øre/kWt som gjennomsnitt for hele døgnet både i nord og sør. Prisen vil dessuten variere mellom 0 og 6 øre/kWt og nærmere gratis strøm er det ikke mulig å komme.

Dette er fantastisk gode nyheter for alle som ønsker lav strømpris og føyer seg inn i rekken av lave strømpriser etter at regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett som innebærer at staten skal ta beslag i alle strømpriser over 70 øre/kWt. Det er vanskelig å forstå at dette ikke er medvirkende årsak til de lave strømprisene vi har hatt den siste tiden, ettersom den norske strømprisen etter dette fullstendig har brutt med prisene i Storbritania og Tyskland. Der blir prisene i morgen hhv ca. 90 og 130 øre/kWt, og tilsvarende høye priser har de hatt den siste tiden.

Norge får derfor i morgen dra nytte av egen billig vannkraft i kombinasjon med vindkraft og lave temperaturer, samt relativt lave strømpriser i Europa; særlig fra Sverige der prisen blir omtrent som i Norge i morgen.