Nå har Norge tilsynelatende fullstendig frikoplet egen strømpris fra Europa, og alle norske strømkunder får i morgen tilnærmet gratis strøm over hele landet.
Nå har Norge tilsynelatende fullstendig frikoplet egen strømpris fra Europa, og alle norske strømkunder får i morgen tilnærmet gratis strøm over hele landet. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Gledelig nyhet for strømprisene i Sør-Norge

Mye nedbør har økt fyllingsgraden i Sør-Norge betydelig den siste tiden. Dette i tillegg til lave temperaturer både i Norge og resten av Europa, lav gasspris og mye vindkraft, er svært gode nyheter for alle i Sør-Norge.

Mye nedbør og vindkraft sammenholdt med lave gasspriser i Europa og varslede lave temperaturer fremover er gode nyheter for strømkunder i Sør-Norge. Det er all grunn til å tro at strømprisene vil bli lave en stund til.

NVE opplyser også i sin ukestatisikk i dag at mye nedbør og lite kraftproduksjon har gjort at fyllingsgraden i vannmagasinene har tatt seg kraftig opp.

I oktober var kraftproduksjonen i Sør-Norge 34 prosent lavere enn gjennomsnittet for siste 5 år og var nettoimportør i 4 av de fem siste ukene. Dette bryter med tidligere statistikk, når det normalt har vært nettoeksport i fra Sør-Norge i samme periode.

Fyllingsgraden i Sør-Norge har steget med 14 prosentpoeng i løpet av samme 5-ukers periode og NVE skriver at de sjelden har registrert så stor økning i fyllingsgrad i Sør-Norge i oktober måned tidligere.

Det var rekordfall med 80 prosent på strømprisen til i forgårs og strømprisen er i dag svært lav i forhold til tidligere. Den ligger akkurat i grenseland for innslag for strømstøtte som er 70 øre/kWt før moms. Det er også «varslet» lav strømpris for i morgen.