Krisetall for både AP og SP i dagens måling  for NRK og Aftenposten.  Foto: Stillbilde fra Youtube (vi har lagt inn teksten i bildet)
Krisetall for både AP og SP i dagens måling for NRK og Aftenposten. Foto: Stillbilde fra Youtube (vi har lagt inn teksten i bildet)

NY partimåling: Nå er det krise for AP og SP

Norstats novembermåling for NRK og Aftenposten er storeslem mot regjeringspartiene. Høyre og Frp ville alene hatt flertall av mandatene på Stortinget om det var valg i dag. Nå bør Regjeringspartiene vurdere å øke strømstøtten for nå nærmer det seg kommunevalg. NRK har aldri før målt så dårlige tall for Arbeiderpartiet. Hva ville du stemt om det var valg. Kryss i så fall av i vår egen uformelle måling nedenfor.

Norstats novembermåling for NRK og Aftenposten er svært dårlig nytt for Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Begge partiene går tilbake i forhold til Norstats forrige måling, og havner på hhv. 18,2 og 4,3 i oppslutning prosent. Det er rett over sperregrensen for Senterpartiet.

NRK skriver at de aldri før har målt så dårlige tall for Arbeiderpartiet og har spurt nestleder Bjørnar Skjæran om årsak.

Samtidig viser målingen rekordresultat for Høyre og FrP, som går frem hhv. 3,2 og 0,2 prosentpoeng, og ender på hhv. 32,4 og 14,7 prosent i oppslutning. De to alene ville fått flertall av mandatene på Stortinget om det var valg i dag.

Erna er stjerna med 32,4 prosent oppslutning på dagens måling. Foto: Høyre FOTO: Hans Kristian Thorbjoernsen

– Det er vanskeleg å seie. Målinga viser at me har ein stor jobb å gjere for å få folk til å forstå kva det er me faktisk arbeidar med, seier nestleiar Bjørnar Skjæran. Han trur det tek tid for folk å venne seg til at Noreg står i ein krevjande økonomisk situasjon og må stramme inn budsjetta, sier han til NRK.

Partilederne Jonas Gahr Støre (AP) og Trygve Slagsvold Vedum var stolt av å presentere styrkede rettigheter for landets strømkunder da Hurdalsplattformen ble presentert i fjor høst. Nå sier velgerne at de ikke har gjort det som de lovte dem. Foto: Stillbilde fra videosending fra pressekonferansen da Hurdalsplattformen ble presentert i fjor høst.

Målingen viser at også regjeringens støtteparti SV går tilbake med 0,8 prosentpoeng, til 8,4 prosent oppslutning.

Partileder Audun Lysbakken fikk ikke endret strømstøtten til det bedre og straffes nå kanskje av velgerne for å støtte regjeringspartiene. Foto: Sosialistisk Venstreparti

Videre viser den at gruppen «misfornøyde med alle partiene på Stortinget» nesten er doblet. Denne gruppen som ikke er spesifisert har økt med opp mot 50 prosent, og med 2,3 prosentpoeng og havner på 5,4 prosent i oppslutning. De siste målingene hvor det har blitt kunngjort spesifisering av parti, så har det vist seg at det først og fremst er nykomlingen Industri og Næringspartiet (INP) som har økt. Vi antar at det også denne gang er dette partiet som står for økningen av denne samlegruppen.

Resultatene fra dagens måling fra Norstat er slik:

R: 5,9 (-1,1)
SV: 8,4 (-0,7)
AP: 18,2 (-1,7)
SP: 4,3 (-1,9)
MDG 2,7 (+0,6)
KRF 3,6 (+0,2)
V: 3,4 (+0,0)
H: 32,4 (+3,2)
FrP: 14,7 (+0,3)
Andre: 5,4 (+2,3)

Hva ville du stemt om det var valg?