Tinde Energi varsles nå om bot på 10.000 kroner hver dag inntil nødvendige opplysninger gis til Forbrukertilsynet.
Tinde Energi varsles nå om bot på 10.000 kroner hver dag inntil nødvendige opplysninger gis til Forbrukertilsynet. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Strømselskap varsles om dagsbøter for å ikke gi opplysninger til Forbrukertilsynet

Tinde Energi varsles nå om 10.000 kroner i bot hver dag inntil selskapet har gitt Forbrukertilsynet nødvendige opplysninger om kunder som selskapet overtok fra GNP Energi og som stod på gunstige fastprisavtaler de ble kastet ut av.

Tinde Energi som overtok flere tusen kunder fra GNP Energi og deretter fjernet dem fra gunstige fastprisavtaler, varsles nå ilagt dagsbot på 10.000 kroner fra Forbruketilsynet. Bakgrunnen er at selskapet nekter å gi tilsynet oversikt og opplysninger om de 5.800 kundene som ble overtatt fra GNP Energi for å frigjøre GNP fra økonomisk ansvar.

Selskapet mener på sin side det er grunnløse påstander fra Forbrukertilsynet som driver kampanje mot selskapet i følge et svarbrev fra selskapets advokat. Dette skriver DN i dag.

Energinytt24 skrev den 26. september om en av kundene som hadde anlagt søksmål mot Tinde Energi og krevde å få beholde den gunstige fastprisavtalen. Vedkommende vant over Tinde ved dom som ble avsagt forrige måned. Denne har Tinde anket videre til lagmannsretten hvor den ligger til behandling nå.

Vi skrev også i forrige måned etter denne dommen falt, at en rekke andre kunder har varslet eller igangsatt tilsvarende søksmål mot selskapet.

GNP Energi som opprinnelig inngikk avtalene med kundene og som «droppet» dem over til Tinde for å slippe ansvaret, har i etterkant endret både aksjonærliste og ledelse som nå holder på å ta selskapet av børs.