Nationen kunngjør novembermålingen i dag. Den viser stabilt flertall for de blå.
Nationen kunngjør novembermålingen i dag. Den viser stabilt flertall for de blå.

To nye partimålinger kunngjort i dag

Både Fiskeribladet og TV2 har i dag presentert sine første novembermålinger. De viser at trenden er klar.

Både Fiskeribladet og TV2 har kunngjort partimålinger i dag, og begge viser klare tydelige svar. Det er som vist i de andre målingen den siste tiden, at Arbeiderpartiet og Senterpartiet taper velgere og at Høyre og Frp har flertall.

Det er grunn til å tro at dette har sammenheng med forslaget til statsbudsjett som inneholder flere kontroversielle forslag, blant annet om kraftbeskatning, laksebeskatning og økt arbeidsgiveravgift for å nevne noen av de mest omtalte i media den siste tiden.

Målingen for TV2 er utført av Kantar og viste fremgang for Høyre som fikk oppslutning på 28,6 prosent, mens Arbeiderpartiet hadde en liten nedgang og fikk 19,1. Senterpartiet er i målingen målt til en oppslutning på 6,2 prosent, hvilket var en halv prosentpoeng ned siden forrige måned.

Målingen for Fiskeribladet er utført av Infact og også denne viste fremgang for Høyre som fikk oppslutning på 28,7 prosent, mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet fikk hhv. 19,7 og 5,5 prosent.

– Prisveksten rammer folk med lav og middels inntekt hardest. Men den rammer også bedrifter i hele Norge. Å sikre tryggheten for folk er den viktigste jobben for oss nå, så får målinger være målinger, sier Vedum til Fiskeribladet.